Condoleance

Donderdag 4 februari is onze geliefde Roza Lieke omgekomen bij een brand in een studentenhuis in Groningen. Wij zullen onze dochter, zusje, vriendin vreselijk missen. Voor iedereen die iets achter wil laten ter nagedachtenis aan Lieke…

De familie van Lieke

816 Condoleances

 1. Hans Boland zegt:

  Beste mensen.

  2 gedichten geschreven.

  Troost
  Vertel me niet dat het over gaat
  dat de eerste maanden,het ergst zijn
  dat ik flink moet zijn
  dat ik aan mijn kinderen moet denken
  dat er zoveel meer is

  Vertel me dat niet
  dat kun je niet verlangen
  ik zal dat niet begrijpen
  kom binnen
  loop op je tenen
  leg je arm om me heen
  en vertel me

  Dat ik verder zal leven
  maar nooit meer
  zoals het eens was
  met haar
  die ik zo vaak
  zo vreselijk mis.

 2. Frans AM 1962 zegt:

  Ook ik denk altijd aan Lieke als ik in de Oude Ebbingestraat kom. Ik woon niet meer in Groningen. Daarom kom ik er niet zo vaak meer. De vorige week viel mij wel op dat het huis er na enig timmerwerk wat minder troosteloos uitziet.

  Het overlijden van Lieke kwam deze week bij mij ook met een schok terug door het overlijdensbericht van een student technische bedrijfskunde die een achteraf fatale duik in het Paterswoldse Meer gemaakt had. Mijn condoleance ook voor dit tragische overlijden.

 3. Mariska zegt:

  Elke keer als ik door de Ebbingestraat loop kijk ik omhoog en denk ik
  aan Lieke. De hekken zijn inmiddels weggehaald maar Lieke wordt nooit vergeten!

  Studente uit Groningen

 4. Frans AiMi 1962 zegt:

  Het deed mij goed om te zien dat precies op dag 100 na het vreselijke gebeuren nog een condoleance binnen kwam.

 5. marja zegt:

  Lieve jolita,cebas, floortje en pietje

  Ik had via inez gehoord wat voor vreselijks er gebeurd was met lieke. Ik heb voor haar en voor jullie gebeden. Ik wens jullie heel veel sterkte en liefde en moed. Veel moed om door te gaan met het leven. marja

 6. Nadien zegt:

  Het is inmiddels al ruim 2 maanden geleden dat jullie bijzondere en prachtige Lieke zo ontzettend vreselijk uit het leven is gerukt. Ik denk nog vaak aan Lieke en aan jullie en ik kan maar niet bevatten hoe groot het gemis en verdriet voor jullie moet zijn. Ook 4 april heb ik in stilte aan jullie gedacht. De dag waarop ze 20 jaar geworden zou zijn, de dag waarop ze 20 jaar had moeten worden.
  Ik wens jullie voor nu en in de toekomst heel erg veel sterkte en alle liefde en ik hoop dat jullie enige troost kunnen putten uit al deze berichten van mensen die jullie dochter, zus en vriendin in het hart hebben gesloten.

  Alle liefs van een medestudent uit Groningen

 7. marlot zegt:

  Lieve familie en vrienden van Lieke,

  Ik woon in Groningen en fiets regelmatig door de Oude Ebbingestraat. Dan zie ik het zwartgeblakerde huis, de kapotte ramen, het hek voor de deur, waar geen bloemen meer liggen. Voor wat het waard is: ik denk altijd even aan wat er gebeurd is en aan Lieke en vooral aan jullie, vrienden en familie. Ik fiets zorgeloos door Groningen, terwijl jullie leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Hopelijk lukt het jullie om de draad weer wat op te pakken en weer van de mooie dingen in het leven te genieten. Met Lieke in een mooi plekje in jullie hoofd en hart! Sterkte!

 8. Elise zegt:

  Death is nothing at all
  I have only slipped into the next room..

  Lieve familie van Lieke, weet dat er mensen zijn die nog elke dag aan Lieke en jullie denken..!

 9. Marije zegt:

  Lieve familie d’Hont,

  “kleine zorgen kun je delen,
  maar er is een soort verdriet,
  dat kunnen mensen niet meer helen,
  en dat hoeft ook niet”

  Dit gedichtje plaatste ik hier twee maanden geleden. De bloemen die ik bij “De Ruiker” heb neergelegd, waren nog rood en vers die dag. Lanzaam vervaagde de kleur en verbleekten de gedachten. Elke teint een beetje meer. Totdat de blaadjes een voor een wegzweefden, en slechts de herinnering overbleef.

  Toch denk ik nog regelmatig aan Lieke, die ik niet persoonlijk gekend heb, maar wier overlijden me erg aangegrepen heeft. Nog steeds krijg ik kippenvel als ik door de Oude Ebbingestraat fiets. En nog één keer wilde ik hier een berichtje voor jullie achterlaten. Lieke zou vandaag 20 geworden zijn. Ik hoop dat jullie, ondanks het verdriet, een bijzondere invulling weten te geven aan deze bijzondere dag.

  Liefs, Marije
  Studente in Groningen

 10. Riet zegt:

  Lieve “buren”.

  Vrijdag bracht ik Lieke vast een bloemetje voor haar verjaardag.

  En vandaag zijn mijn gedachten bij jullie.
  Ik hoop dat jullie ondanks het gemis en verdriet een goede dag met elkaar hebben.

  Sterkte.

  Riet.

 11. Karin, Ronald, Stef en Janna zegt:

  Gefeliciteerd met de verjaardagsdag van Lieke,
  we denken nog veel aan jullie.

  Liefs Karin

 12. jaap zegt:

  Beste familie d”Hont,

  Wees ervan overtuigd dat wij u en de gebeurtenissen van twee maanden geleden nog niet vergeten zijn. Morgen zullen onze gedachten opnieuw bij u zijn. Wij wensen u alle kracht en sterkte toe die u nodig hebt voor de dag waarop uw dochter en zus twintig jaar zou zijn geworden.

  Hartelijke groet,

  jaap

 13. Frans AiMi 1962 zegt:

  Anoniem: Een mooi gedicht van Mary Elizabeth Frye (1904-2004).
  Toch wil ik de familie van Lieke morgen alle sterkte wensen, ook bij het graf.

 14. anoniem zegt:

  Do not stand at my grave and weep,
  I am not there, I do not sleep.
  I am in a thousand winds that blow,
  I am the softly falling snow.
  I am the gentle showers of rain,
  I am the fields of ripening grain.
  I am in the morning hush,
  I am in the graceful rush
  Of beautiful birds in circling flight,
  I am the starshine of the night.
  I am in the flowers that bloom,
  I am in a quiet room.
  I am in the birds that sing,
  I am in each lovely thing.
  Do not stand at my grave and cry,
  I am not there. I do not die.

 15. N. zegt:

  Lieke heeft zoveel los gemaakt in o.a. Groningen.
  Ik las net het verhaal over Lieke in de nrc.next. Haar dood houdt mij en vele anderen de hele tijd bezig.

  Ik vind het erg mooi dat jullie deze site hebben geopend, zodat ook voor jullie onbekenden een berichtje voor jullie kunnen achterlaten.

  Ik wil jullie nogmaals sterkte wensen.

 16. jaap kolstein zegt:

  Beste familie dHont,
  Het is nog steeds niet te bevatten en nog steeds moet ik vaak aan die dagen van begin februari terugdenken. Ik werd erg getroffen door het bericht van Tineke. Ook ik ben ervan overtuigd dat Lieke nu uit de tijd is overgegaan naar een andere dimensie, Ik hoop van harte dat u hier mogelijk wat troost uit kunt putten. Ik wens u nogmaals, mede namens mijn vrouw, van harte veel sterkte toe, juist nu het gemis steeds voelbaarder wordt. Eveneens hopen wij dat er veel mensen met warmte u zullen omringen en dat u ondanks de pijn van het verlies de kracht en de moed zult vinden om door te gaan, ook al is dat niet makkelijk. Wij denken aan u

  Met een hartelijke groet,
  Jaap (60)
  Purmerend

 17. Tineke zegt:

  Ik ken u niet, maar wil mijn medeleven tonen. Ik wou voor u uiteraard dat het niet was gebeurd. Dit wil niemand. Konden we de tijd maar terug zetten….
  Zelf heb ik na het overlijden van mijn moeder erg veel gehad aan het boek van Hans Stolp : Omgaan met gestorvenen, Leven voorbij de dood. Wie weet spreekt het u aan, nu of ooit, misschien ook niet. Maar ik attendeer u hier toch even op omdat ik namelijk ervaren heb dat dood niet dood is maar een overgang. Sorry voor mijn bemoeienis. Ik wens jullie allemaal kracht toe. Nu volgt een stuk waar het boek over gaat:

  Wanneer iemand met wie we verbonden zijn sterft, komen er vragen op ons af als: Waar is de ander nu? Is er leven na de dood, en zo ja, hoe ziet dat er dan uit? Is de verbinding tussen mij en de ander nu definitief verbroken of blijft er ook nu nog een vorm van contact en een verbinding in liefde mogelijk?

  Niet alleen in de oosterse traditie, ook in de westerse spiritueel-christelijke traditie is er van oudsher veel bekend over het nieuwe leven dat de gestorvene na de dood binnentreedt. De dood wordt gezien als een geboorte, als het begin van een nieuw leven in de geestelijke wereld. In dit boek vertellen de schrijvers hoe het verdergaande leven voorbij de dood er volgens die esoterische traditie uitziet. Zij laten zien welke ontwikkeling de gestorvene in dat nieuwe leven doormaakt en hoe hij of zij stap voor stap toegroeit naar de steeds verdere ontplooiing van het geestelijke lichtwezen dat ieder mens in werkelijkheid is.

  Op die reis door de geestelijke wereld blijft de relatie van de overgegane met de achtergeblevenen bestaan. Die relatie wordt gesteund en gedragen door de liefde die haar of hem vanaf de aarde wordt toegedragen. Zij kan echter ook gehinderd worden door de onmacht, de woede of het verdriet van hen die achterbleven. Meer dan wij beseffen kunnen wij, die achterblijven, invloed uitoefenen op die toch en dus op het leven van hen die in het hiernamaals verblijven. Omgekeerd hebben degenen die na de dood in de geestelijke wereld leven grote invloed op de weg die wij mensen hier op aarde gaan.

  ISBN: 90-202-8217-4
  Veel liefde en warmte gewenst van Tineke (45) uit Friesland

 18. Marlot zegt:

  Ik ken lieke als een meisje dat spontaan was en heel lief.
  altijd lachte ze even en ging ze weer verder.
  ik vind het schokkend, niet te verwoorden.
  sterkte.

  Marlot

 19. Marjan zegt:

  Lieve familie,

  Dagelijks fiets ik langs de plek van de brand, en elke dag sta ik er nog even bij stil.

  Een nieuwe lente zonder Lieke, wat moet dat moeilijk zijn…
  Alle sterkte voor u!!

  Marjan

 20. Anoniem zegt:

  Ik wil even laten weten bij deze, dat ik er nog elke dag bij stilsta en dat ik vast niet de enige ben die dat doet.
  Lieke blijft in ons hart
  Alle liefde voor de familie en vrienden

 21. Susan zegt:

  Lieve familie van Lieke,

  Toen ik op 4 februari als Rotterdamse studente in de Universiteitsbieb opeens allemaal tranen om me heen zag en later hoorde wat er was gebeurd was ik hevig geschokt. Zo ver weg en dan toch opeens zo dichtbij.
  Het studentenwereldje werd geschokt door Liekes overlijden.
  Nu alweer een maand later zit ik weer in de bieb en moet ik aan jullie denken.
  Iedereen gaat door maar jullie zijn jullie dochter en zus verloren. Wat een verdriet.

  Ik hoop dat jullie de kracht en moed kunnen vinden om door te gaan na dit immens grote verlies en enige troost kunnen putten uit het feit dat er nog steeds zoveel mensen aan Lieke denken.

  Sterkte!

 22. joos zegt:

  Ik ken u en Lieke niet maar dacht opeens weer aan de brand en hoe het nu met u moet gaan. Ik wens u alle sterkte.

 23. floor zegt:

  lieve familie van Lieke

  Voor iedereen die Lieke lief heeft: omhels elkaar en houd moed! Ooit komt de tijd dat U opnieuw gaat genieten van het leven. Zeker, het zal een “ander” leven worden. 1000 dagen van rouw. Ze zeggen dat het went, maar mijn ervaring leert: wanneer?

  veel liefde voor U allen.
  Floor

 24. miguette zegt:

  Heel veel sterkte met het verlies van Lieke. Ik kende haar niet, maar heb zoals zovelen met mij het erge nieuws uit de media vernomen. In jullie rouwadvertentie had ik het webadres zien staan, en mijn geheugen en handen dirigeerden me er zojuist opeens naartoe – een paar weken later inmiddels en ik heb geen idee waarom nu juist vandaag en op dit moment, zoals zoveel in het leven absoluut niet te verklaren is. Ik hoop dat de talloze mooie en warme herinneringen aan haar, en aan jullie leven met haar, jullie de kracht kunnen geven om verder te gaan.
  Een warme groet uit Leiden.

Laat een bericht achter

Upload Files

Je kunt verschillende bestanden uploaden met je bericht (foto's, muziek en andere dingen).