Condoleance

Donderdag 4 februari is onze geliefde Roza Lieke omgekomen bij een brand in een studentenhuis in Groningen. Wij zullen onze dochter, zusje, vriendin vreselijk missen. Voor iedereen die iets achter wil laten ter nagedachtenis aan Lieke…

De familie van Lieke

816 Condoleances

 1. Alice zegt:

  12-08 Eigenlijk zou ik het elke dag even uit willen schreeuwen, dat het zo ongelooflijk niet klopt zo. Er is een feest, met al die jonge mensen. Maar zonder jou. Het blijft zo ongelooflijk gek dat de hele wereld door blijft draaien. Daarom blijf ik telkens stiekem aan je denken, en zeg niks. Hier mag het even.

 2. Henriëtte Naan zegt:

  Weet niet waarom maar jullie meisje schoot me ineens te binnen,wat een mooi meisje! Mijn dochter inmiddels Groningen al lang verlaten en Lieke komt soms nog tersprake. Voor jullie lieve familie zal het altijd een ontzettend verlies blijven! Hou haar maar goed in je gedachten en zo is ze altijd bij jullie.

 3. L zegt:

  Nog altijd, als ik door de Ebbingestraat loop, sta ik even stil, bij het huis waar de brand was! Ik zal dit nooit vergeten, net zoals dat jij nooit vergeten wordt! Je leeft voort in de gedachten van zoveel mensen, bekenden, maar ook veel onbekenden, voor altijd!

 4. Silvie zegt:

  Dag lieve Floortje, Jullitta, Sebas en Pieter,
  precies 4 jaar geleden, elke dag is ze natuurlijk deel van jullie maar kan me voorstellen dat dit vooral vandaag jullie dag heeft bepaald. Ik wil jullie veel sterkte en liefs sturen en laten weten dat ik aan jullie denk.
  Hoop jullie gauw weer eens te zien!

 5. Alice zegt:

  Vier jaar geleden.. Je hebt een eigen plek en die hou je.

 6. Gerbrich zegt:

  Op weg naar mijn werk zag ik destijds de grote brand in het huis in de Oude Ebbingestraat. Het maakte diepe indruk op mij en ik denk nog regelmatig aan Lieke. Nu hoorde ik net van een brand in Huize Maas en zo dacht ik er weer aan. Sterkte.

 7. een moeder zegt:

  De brand kwam indertijd dichtbij: een goede huisvriend en de jongen die onze zoon met hockey trainde woonden in het huis. Zelf oud Vindicater, het hield me toen lang bezig. Nu is mijn dochter dit jaar aangekomen, en natuurlijk gaan ook dan de gedachgten weer naar jullie dochter. Toevallig kwam ik in een Vindicat artikel haar naam weer tegen, en kwam op deze herinneringssite terecht. Met een schok: ik had geen beeld van Lieke, nu : wat een mooi, leuk meisje.
  Wat een enorm verdriet.
  Ik hoop dat het de familie sterkt dat er nog zoveel mensen aan haar en aan jullie denken.

 8. Alice Weve zegt:

  Bijna drie jaar geleden. En nog steeds denk ik bijna dagelijks even aan je. Je hebt een eigen plek en die hou je.

 9. Riet zegt:

  Alles veranderd. Het huis waar jullie als gezin woonde is leeg en kaal, er wordt verbouwd,er komen straks andere mensen wonen. Zo gaat het leven. Want je moet het voorwaarts leven, dat gaf je ons nog even mee.
  “Leven is het meervoud van lef”.
  Zo waar.. Leven zonder jou is zwaar voor de velen die dicht bij je stonden.
  Met name voor je ouders, je zus en je broer. En toch moeten ze voorwaarts! Met hun verdriet, met het missen, met het onbegrip over hoe het kon gebeuren. En ze gaan verder, met een gat in hun hart, met een verandering die ook hen voor altijd heeft veranderd. Tijd heelt wonden, dat zegt men…In mijn ervaring gaan wonden minder rauw aanvoelen, en kom je er op een dag achter dat je écht nog kunt voelen en niet lacht omdat het van je verwacht wordt. Ik wens hen alle goeds toe, en alle lef om door te gaan, om te mógen leven.

  Dag Lieke,

  Mooi vrolijk meisje, dat zo van het zonnetje kon genieten op het bankje voor het huis.
  Of lekker in de schommelstoel achter het huis.
  Ik kan het leven niet altijd achterwaarts begrijpen.

  Heb het goed, waar je ook bent.

 10. jaap zegt:

  Lieve familie,

  Heel veel sterkte, deze dagen van herinnering en gemis.

  Jaap

 11. Zomaar iemand zegt:

  ‘It’s been two long years now, since the top of the world came crashing down.’

  Ik denk nog vaak aan Lieke. Heel veel sterkte vandaag.

 12. iemand die nog elke dag aan je denkt zegt:

  alles is anders

 13. Hanna zegt:

  Morgen alweer twee jaar geleden dat jij er niet meer bent.
  Ik heb je nooit gekend maar twee jaar geleden werd ik even stilgezet en ik denk nog zeer regelmatig aan jou en je familie.
  Heel veel sterkte de komende dagen voor je vrienden en familie!

 14. mariska zegt:

  Nu bijna 2 jaar geleden …een geluid van een soort ‘grote open haard’ wekte ons..
  Bij het openen van de gordijnen zagen we de vuurzee aan de achterkant van het pand..heel dichtbij
  Eerst kijk je erna en al snel voel je de angst wat er zich daar afspeelt..snel 112 bellen en beseffen dat er achter het pand geen doorgang is voor een blus wagen..
  Dan aan de voorkant naar buiten waar de brandweer al staat te blussen…enkele mensen in badjas komen verschrikt ‘vrij’..maar er is nog iemand in het pand en dat blijk jij te zijn..
  Ik denk heel vaak aan jou en aan die dag die week en je nabestaanden..het pand is nu weer opgebouwd en er wonen weer nieuwe studenten…

  Sterkte familie…

 15. Alice Weve zegt:

  Bijna twee jaar geleden
  maar nog bijna dagelijks
  denk ik aan jou.
  en
  aan Pieter en Floor
  en
  aan Julitta en Sebas
  dat blijf ik lekker doen.

 16. Frans AM 1962 zegt:

  In Nederland was in 2011 Emma de meest gekozen meisjesnaam.
  Het Dagblad van het Noorden berichtte gisteren dat in Groningen Lieke de meest gekozen naam is geweest.

  Ik denk dat de schok van de tragische dood van Lieke hierbij een rol gepeeld heeft en dat Lieke ook voortleeft in de namen van deze baby’s.
  Ik zie dit als een klein ontroerend feit.

 17. jaap zegt:

  Lieve mensen,

  Ook wij zijn de gebeurtenissen van nu alweer bijna twee jaar geleden nog lang niet vergeten. Wij wensen jullie veel sterkte deze dagen met de lege plek in jullie midden !

  Jaap

 18. Kees zegt:

  Familie en kennissen, sterkte komende dagen.

 19. M zegt:

  Afgelopen zaterdag
  Sinterklaas met de familie
  Sirenes
  Brand bij de overburen
  Ik raakte in paniek
  Ik dacht aan jou

 20. Marije zegt:

  je handdoek-droge adem
  dwarrelde in plukken,
  zuchtte een vliesje

  over half ontklede
  stoelen en een
  lamp die niet

  meer – flarden
  klampten zich
  wanhopig vast

  aan het gordijn.
  je zong jezelf
  zo lang in

  slaap dat je vergat
  om dorst te
  krijgen

  -en-

  ergens in de verte,
  in de aller verste
  verte had het

  maandag
  moeten
  zijn.

  [Marije, 14-11-2011]

 21. nog een vriend zegt:

  soms lijkt het leven weer zoals eerst. je lacht je wat af en er is zoveel leuks te beleven. ik kan genieten zoals jij dat ook altijd kon en wij samen zo vaak deden. dat lukt me nog steeds. toch is er iets veranderd. het is niet meer zoals eerst want ik mis je. ik mis je en ik krijgt je niet meer terug. ik ga door want dat moet en dat wil ik en dat had jij ook gedaan. maar het is niet meer hetzelfde als eerst.

 22. een vriend zegt:

  we missen je nog elke dag

 23. Frans AM 1962 zegt:

  Vandaag is het anderhalf jaar geleden.
  Als ik in mijn moederstad kom loop ik zo goed als altijd even door de Ebbingestraat. De vorige week zag ik daar dat nog steeds veel mensen omhoog kijken bij het ramppand. Aan de gezichten kun je zien waaraan zij denken. Lieke is nog lang niet vergeten.
  Het herstel van het huis nadert overigens eindelijk zijn eindfase.

 24. Stefanie zegt:

  Hallo familie en vrienden,

  Ik liep laatst langs het pand waar het gebeurd is. Het is heel erg om te beseffen wat voor verschrikkelijks daar gebeurd is.

  Ik wens jullie veel sterkte en liefde toe.

Laat een bericht achter

Upload Files

Je kunt verschillende bestanden uploaden met je bericht (foto's, muziek en andere dingen).